SKŁADNIKI
ekologiczne sorgo (ziarno obłuszczone) 100 %.
OPIS
Ekologiczne sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, RYB, a także zup i sałatek. Zmielone sorgo może być stosowane do wypieków oraz do zagęszczania zup i sosów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Opłukane w zimnej wodzie ziarna, należy moczyć przez kilka godzin, a następnie gotować przez ok. 30-40 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1453 kJ/344 kcal
Tłuszcz 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 66 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 7,5 g
Białko 9,3 g
Sól 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.