SKŁADNIKI
30 % skoncentrowana pasta pomidorowa*, woda, marchew*, cebula*, 6 % ORZECHY NERKOWCA*, olej słonecznikowy*, cukier kokosowy*, curry* (kolendra*, czosnek*, imbir*, kurkuma*, słodka papryka*, kozieradka* 0,03 %, kardamon*, mielona GORCZYCA*, cynamon*, anyż*, pieprz cayenne*, kminek*), sól morska, cytryna*, tamaryndowiec*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Tikka masala to pyszny wegański sos curry o indyjskich korzeniach. Łagodne i lekko słodkie curry na bazie ekologicznych pomidorów, dużej ilości warzyw, ziół i przypraw. I nerkowce, bo dzięki temu curry jest pełniejsze i bardziej kremowe. Można tu skosztować autentycznych smaków kuchni indyjskiej.
Na patelni podsmaż ulubione warzywa, w razie potrzeby dodaj zamiennik mięsa (w sumie około 400 g). Dodaj sos i delikatnie podgrzej. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 530 kJ/127 kcal
Tłuszcz: 8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 8,1 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 2,7 g
Sól: 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SELER i soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.