SKŁADNIKI
pomidory* (52 %) (przecier pomidorowy*, pulpa pomidorowa*, podwójnie skoncentrowana pasta pomidorowa*), cukinia* (13 %), woda, bakłażan* (9 %), marchew* (4 %), cebula* (3 %), oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia* (3 %), SELER* (2 %), cukier trzcinowy*, sól, bazylia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos pomidorowy Verdure z dodatkiem klasycznych warzyw, takich jak: marchew, cebula, SELER. Sos Verdura jest potrawą gotową do spożycia. Wystarczy go jedynie podgrzać i dodać do makaronu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 260 kJ/62 kcal 
Tłuszcz - 3,1 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g 
Węglowodany - 6,0 g 
w tym cukry - 5,4 g 
Błonnik - 2,1 g 
Białko - 1,4 g 
Sól - 1,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.