SKŁADNIKI
woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos SOJOWY shoyu łagodny to klasyczny, delikatny sos SOJOWY wytwarzany według tradycyjnej japońskiej receptury. Dzięki swojej łagodnej nucie smakowej idealnie pasuje do szerokiego wachlarza dań, od lekkich dressingów po delikatne marynaty. Jest to produkt organiczny, co oznacza, że składniki użyte do jego produkcji pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Ten uniwersalny sos to niezbędnik w kuchni, szczególnie jeśli lubisz subtelnie podkreślać smak potraw. Świetnie sprawdzi się w połączeniu z warzywami stir-fry, daniami z wołowiny, np. brisket, lub jako dodatek do sushi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 315 kJ/75 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,9 g
w tym cukry - 1,5 g
Błonnik- 0 g
Białko - 9,6 g
Sól - 14,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.