SKŁADNIKI
chili* 38 %, woda, cukier trzcinowy*, sól, czosnek*, ocet ryżowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ostry sos chili znany na całym świecie ze swojej nazwy "sriracha". Idealny do wszystkiego co wymaga ostrego smaku. Produkowany w Tajlandii zgodnie z ich przepisem i procedurą produkcji.
Nadaje ostrość każdej potrawie. Doskonały na kanapki. Idealny do potraw mięsnych, RYB, owoców morza. Wspinały dodatek dań z grilla oraz pizzy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 416 kJ / 98 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 21 g
Białko: 0,9 g
Sól: 5,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku tygodni.