SKŁADNIKI
cukier, woda, imbir korzeń (15 %), sok z cytryny.
OPIS
Syrop jest intensywny, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 1:10. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1105 kJ/260 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 62 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca. Przed użyciem wstrząsnąć.
Osad jest zjawiskiem naturalnym.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.