SKŁADNIKI
woda, napar z kwiatu czarnego bzu (woda, 2,4 % suszonych kwiatów czarnego bzu), cukier trzcinowy, tłoczony sok z cytryn, tłoczony sok z jabłek.
OPIS
Aromatyczny syrop otrzymany z naparu wysuszonych kwiatów czarnego bzu, cukru trzcinowego oraz tłoczonego soku cytrynowego.
Produkcję syropu oparliśmy na tradycyjnej recepturze przyrządzania syropu z kwiatu czarnego bzu, zwanego w Wielkopolsce "hyćką".
Syrop polecamy dodawać do herbaty, koktajli, lemoniad lub deserów. Rekomendujemy pić na gorąco w okresie jesienno - zimowym.
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 625 kJ /159 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 37 g
w tym cukry: 36 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Przed spożyciem produkt należy wstrząsnąć. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.