SKŁADNIKI
szpinak z upraw biodynamicznych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Garnek: nie ma potrzeby rozmrażania przed użyciem. Szpinak rozgrzej w garnku z pokrywką na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Kuchenka mikrofalowa (moc 700 W): W naczyniu mikrofalowym pod przykryciem podgrzej zamrożony szpinak z 3 łyżkami wody przez ok. 9 minut. Zamieszać dokładnie raz w tym czasie i jeszcze raz przed podaniem. Doprawić do smaku. W przypadku innej mocy należy skonsultować się z producentem kuchenki mikrofalowej.
Patelnia: zawartość podsmażyć na patelni z odrobiną oleju i podsmażyć w średniej temperaturze z drobno posiekaną cebulą, od czasu do czasu mieszając. Przyprawić do smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 91 kJ / 21 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C: 1 dzień
Przechowywać w temperaturze -6°C: 3 dni
Przechowywać w temperaturze -12°C: 3 tygodnie
Przechowywać w temperaturze -18°C do daty podanej na opakowaniu
Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.