NOWOŚĆ
SZYNKA PARMEŃSKA DOJRZEWAJĄCA (PROSCIUTTO DI PARMA) BEZGLUTENOWA BIO (około 4,00 kg) - PRIMAVERA (NA ZAMÓWIENIE)
ORGANIC PARMA HAM GLUTEN-FREE (approx. 4 kg) - PRIMAVERA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
247377
Masa netto (g)
Masa brutto (kg)
1,000
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
kg
Ilość w opakowaniu zbiorczym
4 kg
Masa brutto (kg)
1 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
szynka wieprzowa*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Szynka Parmeńska (Prosciutto di Parma) to dojrzewająca szynka wieprzowa o bogatej historii sięgającej czasów rzymskich. Produkowana jest z udźców świń hodowanych w regionie Parmy, a jej unikalny smak i aromat zawdzięcza tradycyjnemu procesowi produkcji, który obejmuje solenie, długie dojrzewanie i staranne formowanie.
Szynka Parmeńska charakteryzuje się delikatnym, słodko-słonym smakiem i miękką, rozpływającą się w ustach konsystencją. Doskonale smakuje jako przystawka, w towarzystwie owoców (melon, figi), a także jako składnik wielu tradycyjnych włoskich dań, np. tortellini. Idealnie komponuje się z białymi, aromatycznymi winami, takimi jak Malvasia dei Colli di Parma, a także z lekkimi winami czerwonymi. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1113 kJ / 267 kcal
Tłuszcz: 18,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g
Węglowodany: 0,3 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 25,9 g
Sól: 4,4 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0 do +7°C.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.