SKŁADNIKI
ziarno SOI, woda, substancja wiążąca: siarczan wapnia
OPIS
Źródło białka i wapnia. Niska zawartość tłuszczów nasyconych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Tofu osuszyć, kroić w kostkę lub plastry. Smażyć lub grillować po zamarynowaniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 525 kJ/125 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 2,4 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: 13,5 g
Sól: 0,01 g
Wapń: 200 mg (25 %)**
**dzienna referencyjna wartość spożycia
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GLUTEN i gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7℃. Należy spożyć w ciągu 48 godzin po otwarciu.