SKŁADNIKI
woda, ekologiczne ziarno SOI, substancja wiążąca: siarczan wapnia.
OPIS
Produkt roślinny, pasteryzowany. Idealne do kotlecików, past, zup i deserów.
Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Źródło białka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Tofu odsączyć i rozdrobnić. Używać jako zamiennik mięsa, jaj lub nabiału.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 351 kJ/84 kcal
Tłuszcz: 5,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 0,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 8,6 g
Sól: 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GLUTEN, GORCZYCĘ i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 1 - 7℃. Należy spożyć w ciągu 48 godzin po otwarciu.