SKŁADNIKI
woda, ORZECHY NERKOWCA* 37 %, olej kokosowy* 11 %, mąka z tapioki*, sól, substancja zagęszczająca: karagen; regulator kwasowości: wegański kwas mlekowy, wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
To wegańska alternatywa dla sera typu mozzarella z orzechów NERKOWCA o kremowej konsystencji i wyjątkowym, wytrawnym smaku. Odpowiednia do bezpośredniego spożycia, a także jako dodatek do szereg dań, od pizzy po sałatki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1375 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 28,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,7 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 1,9 g
Białko: 7,7 g
Sól: 1,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ORZECHY LASKOWE.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.