SKŁADNIKI
woda, MIGDAŁY* 32 %, ORZECHY NERKOWCA* 15 %, olej kokosowy*, substancja zagęszczająca: agar*, sól himalajska, regulator kwasowości: wegański kwas mlekowy, wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Perfetta – to wegańska alternatywa dla sera typu feta. Oferuje bogaty i wytrawny smak, idealny dla tych, którzy pragną klasycznego smaku fety bez składników pochodzenia zwierzęcego. Pokochasz tą kremową konsystencję i autentyczną śródziemnomorską esencję w swoich ulubionych sałatkach, wrappach oraz jako dodatek do różnych potraw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1027 kJ / 246 kcal
Tłuszcz: 22,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,2 g
Węglowodany: 1,5 g
w tym cukry: 1,1 g
Białko: 7,1 g
Sól: 1,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.