SKŁADNIKI
woda, tłuszcz kokosowy*, tłuszcz shea*, OWIES* (5 %), odtłuszczona mąka MIGDAŁOWA* (4 %), koncentrat pomidorowy* (podwójnie zagęszczony) (2 %), suszone pomidory* (1 %), zagęszczony sok jabłkowy*, przyprawy*, sól morska, pomidory* (1 %), zioła*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, glukoza*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pasta na bazie owsa i mąki migdałowej to wegańska alternatywa dla serka śmietankowego. Pyszny, kremowy i z warzywną nutą pomidorową, można go jeść samodzielnie na pieczywie lub maczać w nim warzywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1103 kJ / 267 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: 6,5 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 3,1 g
Sól: 1,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce w temperaturze poniżej +10°C i spożyć w ciągu 3-4 dni od otwarcia.