SKŁADNIKI
woda, zakwas chlebowy (mąka ŻYTNIA, woda) - 11,7 %, mąka ŻYTNIA razowa, mąka PSZENNA graham, czosnek.
OPIS
Do produkcji żuru wykorzystano jedynie naturalne składniki umiejętnie połączone z zakwasem chlebowym. Żur nie zawiera substancji konserwujących, sztucznych aromatów, barwników.
Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj 2 - 2,5 litra wywaru (warzywnego lub mięsnego). Starannie przecedź. Doprowadź wywar do wrzenia i dodaj zawartość butelki po jej uprzednim wstrząśnięciu. Gotuj na małym ogniu, mieszając 2 - 3 minuty. Podawaj z gotowanymi ziemniakami, ćwiartkami jajka na twardo lub białą kiełbasą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 273 kJ/64 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Zamkniętą butelkę przechowuj w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu zużyj w całości. Produkt nie został poddany pasteryzacji, przez co pozostaje w procesie ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.