SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, olej palmowy*, woda, alkohol etylowy*, skrobia PSZENNA*, olej słonecznikowy*, sól, dekstroza*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, GLUTEN PSZENNY*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyjąć ciasto z lodówki 10 minut przed użyciem. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 (termoobieg) lub 190 (góra-dół). Przygotować nadzienie według uznania. Rozwinąć ciasto, zdjąć papier do pieczenia, położyć ciasto na formie do quiche i mocno docisnąć boki. Usunąć nadmiar ciasta. Spód nakłuć widelcem i wyłożyć na nie przygotowane nadzienie. Piec w nagrzanym piekarniku na środkowym ruszcie przez ok. 35-45 min. na złoty kolor. Czas i temperatura pieczenia mogą się nieznacznie różnić w zależności od rodzaju piekarnika i nadzienia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1564 kJ/375 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 5,8 g
Sól: 1,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8.