NOWOŚĆ
CIASTO FRANCUSKIE ORKISZOWE BIO 270 g - DONAU STRUDEL
ORGANIC SPELT PUFF PASTRY 270 g - DONAU STRUDEL
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4260229160428
Masa netto (g)
270
Masa brutto (kg)
0,285
Objętość brutto (ml)
510
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,29 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda, olej palmowy*, alkohol etylowy*, olej słonecznikowy*, GLUTEN z PSZENICY ORKISZ*, skrobia z PSZENICY ORKISZ*, sól kuchenna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, nieaktywne drożdże, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Czy to w plastrach czy w ślimakach, czy ze słodkim nadzieniem, czy też pikantnie zwijane i skręcane: dzięki naszemu świeżemu, gotowemu do pieczenia ekologicznemu ciastu francuskiemu możesz wyczarować najróżniejsze przysmaki i najlepsze wypieki. Wszystko to bez konieczności czasochłonnego wyrabiania, wałkowania, składania i odpoczywania. Zaoszczędź czas na ciasto. Lepiej od razu włóż całą swoją energię w tworzenie.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzać piekarnik do temperatury ok. 200 z funkcją grzanie góra-dół lub 200 z funkcją termoobieg. Ciasto wyjąć z lodówki na 10 minut przed użyciem. Ciasto rozwałkować z papierem do pieczenia bezpośrednio na blasze. Ciasto pokroić na kawałki i napełnić dodatkami według uznania. Rogi ciasta posmarować wodą, złożyć i mocno docisnąć. Piec na środkowej półce około 15-20 minut na złoty kolor. Strudel piec około 25-30 minut. Czas pieczenia może się nieznacznie różnić w zależności od rodzaju piekarnika i dodatków/nadzienia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1610 kJ/387 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 7,3 g
Sól: 0,93 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.