SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda, olej palmowy*, alkohol etylowy*, olej słonecznikowy*, GLUTEN z PSZENICY ORKISZ*, skrobia z PSZENICY ORKISZ*, sól kuchenna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, nieaktywne drożdże, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Czy to w plastrach czy w ślimakach, czy ze słodkim nadzieniem, czy też pikantnie zwijane i skręcane: dzięki naszemu świeżemu, gotowemu do pieczenia ekologicznemu ciastu francuskiemu możesz wyczarować najróżniejsze przysmaki i najlepsze wypieki. Wszystko to bez konieczności czasochłonnego wyrabiania, wałkowania, składania i odpoczywania. Zaoszczędź czas na ciasto. Lepiej od razu włóż całą swoją energię w tworzenie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzać piekarnik do temperatury ok. 200 z funkcją grzanie góra-dół lub 200 z funkcją termoobieg. Ciasto wyjąć z lodówki na 10 minut przed użyciem. Ciasto rozwałkować z papierem do pieczenia bezpośrednio na blasze. Ciasto pokroić na kawałki i napełnić dodatkami według uznania. Rogi ciasta posmarować wodą, złożyć i mocno docisnąć. Piec na środkowej półce około 15-20 minut na złoty kolor. Strudel piec około 25-30 minut. Czas pieczenia może się nieznacznie różnić w zależności od rodzaju piekarnika i dodatków/nadzienia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1610 kJ/387 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 7,3 g
Sól: 0,93 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8