SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* 56 %, woda, mąka z PSZENICY samopszy pełnoziarnista* 9,7 %, oliwa z oliwek*, alkohol etylowy*, sól morska, zakwas orkiszowy* (otręby z PSZENICY ORKISZ*, mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda, sok z aceroli w proszku*, mąka ze słodu JĘCZMIENNEGO*), koncentrat soku z cytryny*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, drożdże*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Masz ochotę na pizzę na zakwasie, ale szybką i łatwą? Weź nasze świeże ekologiczne ciasto na pizzę z ORKISZU i samopszy: rozwałkuj, nałóż SER i dodatki na wierzch i gotowe!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzać piekarnik do 210°C z funkcją góra-dół. Wyjąć z lodówki na 15-20 minut przed użyciem. Ciasto rozwałkować z papierem do pieczenia bezpośrednio na blaszkę. Posypać ulubionymi dodatkami i piec przez 15-20 minut na środkowej półce, aż do uzyskania złotego koloru.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1136 kJ/269 kcal
Tłuszcz: 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 9,3 g
Sól: 1,6 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.