SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, woda, syrop glukozowy w proszku*, MASŁO*, GLUTEN PSZENNY*, olej słonecznikowy*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Niezależnie od tego, czy masz na myśli klasyczny strudel jabłkowy z cynamonem i orzechami, wegetariański strudel warzywny, sajgonki czy pikantne kluski: dzięki naszym świeżym ciastom na strudel kształt błyskawicznie dopasowuje się do formy, a nadzienie jest gotowe w mgnieniu oka. Następnie upiecz. Zrobione.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyjąć ciasto z lodówki 15 min. przed użyciem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 - 200°C przez 20 - 30 min. Czas i temperatura pieczenia mogą się nieznacznie różnić w zależności od przepisu i rodzaju piekarnika. Nie spożywać na surowo.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1309 kJ/309 kcal
Tłuszcz: 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 7,6 g
Białko: 9,0 g
Sól: 0,40 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +7°C.