CIASTO NA TARTĘ FLAMBÉE BIO 260 g - DONAU STRUDEL
ORGANIC DOUGH FOR TART FLAMBÉE 260 g - DONAU STRUDEL
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4260229160350
Masa netto (g)
260
Masa brutto (kg)
0,270
Objętość brutto (ml)
218
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,27 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, alkohol etylowy*, sól morska, skrobia PSZENNA*, koncentrat soku cytrynowego*, GLUTEN PSZENNY*, drożdże*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Świeże ciasto na tarte flambée, prostokątne.
Tarte flambée inaczej flammkuchen to alzackie danie w formie tarty na bazie ciasta chlebowego, boczku, cebuli i śmietany.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzać piekarnik do temperatury 210°C (termoobieg), 220°C (grzanie góra/dół). Ciasto rozwałkować z papierem do pieczenia bezpośrednio na blachę. Dopraw 150 g gęstej śmietany, solą i pieprzem, równomiernie rozprowadź na cieście i w zależności od upodobań posypać pokrojonym w kostkę boczkiem i cebulą. Piec na środkowej półce na złoty kolor, około 12-15 minut. Czas i temperatura pieczenia mogą się nieznacznie różnić w zależności od rodzaju piekarnika i rodzaju nadzienia. Nie nadaje się do spożycia na surowo. Produkt należy podgrzać.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1096 kJ/ 260 kcal
Tłuszcz: 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 45 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 8,2 g
Sól: 1,5 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.