SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, alkohol etylowy*, sól morska, skrobia PSZENNA*, koncentrat soku cytrynowego*, GLUTEN PSZENNY*, drożdże*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Świeże ciasto na tarte flambée, prostokątne.
Tarte flambée inaczej flammkuchen to alzackie danie w formie tarty na bazie ciasta chlebowego, boczku, cebuli i śmietany.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzać piekarnik do temperatury 210°C (termoobieg), 220°C (grzanie góra/dół). Ciasto rozwałkować z papierem do pieczenia bezpośrednio na blachę. Dopraw 150 g gęstej śmietany, solą i pieprzem, równomiernie rozprowadź na cieście i w zależności od upodobań posypać pokrojonym w kostkę boczkiem i cebulą. Piec na środkowej półce na złoty kolor, około 12-15 minut. Czas i temperatura pieczenia mogą się nieznacznie różnić w zależności od rodzaju piekarnika i rodzaju nadzienia. Nie nadaje się do spożycia na surowo. Produkt należy podgrzać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1096 kJ/ 260 kcal
Tłuszcz: 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 45 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 8,2 g
Sól: 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.