SKŁADNIKI
Mąka bezglutenowa (skrobia PSZENNA bezglutenowa, skrobia kukurydziana, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza, błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, substancja spulchniająca: węglany sodu), MASŁO 83 %, ŚMIETANA 18 %, żółtko JAJA kurzego, cukier trzcinowy, sól morska, ocet.
OPIS
Produkt gotowy do spożycia, pakowany w atmosferze ochronnej.
Faworki Zdrowa Micha to wypieki sezonowe, karnawałowe. Są smaczną propozycją dla wszystkich osób z celiakią i będących na diecie bezglutenowej. Stanowią urozmaicenie diety dzieci, młodzieży i dorosłych. Faworki (chrust) to nasza propozycja na tłusty czwartek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1191 kJ/285 kcal
Tłuszcz: 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
Węglowodany: 41 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 7,3 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem i słońcem.