NOWOŚĆ
JAGNIĘCINA DŁUGODOJRZEWAJĄCA KAWAŁEK BEZGLUTENOWA (ok. 500 g) - PAWĘTA
GLUTEN-FREE LONG-MATURING LAMB PIECE 500-800 g - PAWĘTA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
219066
Masa netto (g)
Masa brutto (kg)
1,000
Objętość brutto (ml)
0
Jednostka miary
kg
Ilość w opakowaniu zbiorczym
0,5 kg
Masa brutto (kg)
1 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
udziec jagnięcy b/k, peklosól (substancja konserwująca: azotyn sodu), sól, glukoza spożywcza, kultury starterowe bakterii,

OPIS
Produkt surowy, dojrzewający, wędzony.
Ze 154 g mięsa wyprodukowano 100 g wędliny dojrzewającej.
Obecność białego nalotu na wędlinach to naturalny efekt aktywności szlachetnych kultur starterowych bakterii kwasu mlekowego uczestniczących w procesie dojrzewania oraz krystalizacji soli podczas suchego peklowania. Występowanie różnych barw jest wynikiem zmiany struktury mięsa podczas cięcia (tęczowy kolor i zjawisko załamania światła) oraz braku używania przeciwutleniaczy.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 854 kJ/203 kcal
Tłuszcz: 7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 4,1 g
w tym cukry: 1,8 g
Białko: 31,6 g
Sól: 5,8 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni (rekomendowane zabezpieczenie przed obsuszaniem).

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.