SKŁADNIKI
KARP, sól.
OPIS
KARP (Cyprinus carpio) – gatunek słodkowodnej ryby z rodziny karpiowatych (Cyprinidae). Hodowany i poławiany na dużą skalę jako ryba konsumpcyjna. KARP jest jedną z najważniejszych RYB gospodarczych. Jest hodowany w stawach od tysięcy lat, został wprowadzany do wód otwartych. Pachnące, soczyste dzwonko z karpia wędzonego. Ryby wędzone są w tradycyjnej wędzarni, w dymie z drewna olchowo-bukowego. Pyszny w sałatkach, pastach, sushi czy jako przekąska. KARP wędzony z Rudy Różanieckiej wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa.
UWAGI
Produkt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej na platformie o +/- 30 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 866 kJ / 207 kcal
Tłuszcz: 7,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 29 g
Sól: 2,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.