NOWOŚĆ
MAKARON WSTĄŻKI NISKOBIAŁKOWY BEZGLUTENOWY 250 g - GLUTENEX
GLUTEN-FREE LOW PROTEIN RIBBON PASTA 250 g - GLUTENEX
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5901866000065
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,270
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
7 szt
Masa brutto (kg)
0,27 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia PSZENNA bezglutenowa, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, przyprawa: kurkuma 0,04 %.

OPIS
Makaron wstążki niskobiałkowy to doskonały wybór dla osób na diecie niskobiałkowej, które nie chcą rezygnować ze smaku. Doskonale sprawdza się w zupach, sałatkach oraz w daniach głównych, zapewniając przyjemność jedzenia przy jednoczesnym dbaniu o potrzeby żywieniowe. Smak, który zachwyca, w połączeniu z lekką formułą – codziennie!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w osolonej wodzie, na wolnym ogniu około 5-6 minut, od czasu do czasu mieszając. Przed odcedzeniem dolać zimnej wody.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1584 kJ/373 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,31 g
Fenyloalanina: 49 mg

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, MLEKO, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Polska
Kategorie: Makarony \ bezglutenowe

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.