SKŁADNIKI
SALAMI MILANO: wieprzowina*, sól morska, cukier trzcinowy*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
LONZINO: schab wieprzowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
LONZINO - wędlina suszona, dojrzewająca, ze schabu. Doskonały, wyważony smak, polecana na deskę wędlin, kanapki.
SALAMI MILANO - to jedno z najpopularniejszych salami we Włoszech. Wykonane jest z chudego mięsa wieprzowego. Ma jasno czerwony kolor i posiada strukturę drobnoziarnistą. Najbardziej niezwykłą cechą salami Milano jest to, że ma słodki i delikatny smak. Doskonałe na deskę serów i wędlin lub po prostu na kanapkę.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
- bez mleka
- bez dodatku azotynów i azotanów
- bez glutenu
- bez dodatku polifosforanów
- bez dodatku glutaminianu
- ręcznie robione
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1530 kJ/369 kcal
Tłuszcz: 29 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,5 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 26 g
Sól: 3,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze maksymalnej 7°C.