MORINGA SPROSZKOWANA BIO 500 g - BIO PLANET
ORGANIC POWDERED MORINGA 500 g - BIO PLANET
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5903900368315
Masa netto (g)
500
Masa brutto (kg)
0,517
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,52 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ekologiczna moringa (Moringa oleifera) - liście sproszkowane 100 %.

OPIS
Ekologiczna sproszkowana moringa otrzymywana jest przez zmielenie liści wiecznie zielonego, tropikalnego drzewa Moringa oleifera nazywanego drzewem życia. Polecamy szczególnie podczas wysiłku umysłowego oraz fizycznego.
Suplement diety, wysoka zawartość błonnika pokarmowego, potasu, żelaza, wapnia, źródło białka.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 1845 kJ/440 kcal
Tłuszcz - 9,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,1 g
Węglowodany - 55 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 27 g
Białko - 20 g
Sól - 0,19 g
Składniki mineralne
Żelazo - 47,07 mg (336 %*)
Wapń - 2290 mg (286 %*)
Potas - 1910 mg (96 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).


ZALECANE SPOŻYCIE
18 g dziennie tj. 3 miarki dołączone do produktu. Zalać wodą lub dodać do koktajli owocowych lub soków warzywnych. Zawartość składników mineralnych w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu: żelazo 8,47 mg (61 %*), wapń 412,2 mg (52 %*), potas 343,8 mg (17 %*). Moringa pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Egipt
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.