SKŁADNIKI
szalotka*, trawa cytrynowa*, chili* 10 %, czosnek*, nasiona kolendry*, galangal*, imbir*, kminek*, sól, kurkuma w proszku*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Jedna łyżka tej autentycznej żółtej pasty curry nada Twojemu daniu pyszny tajski smak. Po prostu 100 % ziół i przypraw wyprodukowanych w Tajlandii. Nie pikantny, ale łagodny. Bez zbędnych dodatków, bez dodatku cukru.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Łatwy w użyciu! W woku podsmaż warzywa i mięso, dodaj pastę tajską i "mleko" kokosowe, gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Podawać z ryżem lub naan. Lub przygotuj pyszną zupę curry z "mlekiem" kokosowym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 394 kJ / 94 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 12 g
Białko: 4,5 g
Sól: 7,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 6 miesięcy.