SKŁADNIKI
MAKRELA wędzona 50 % (MAKRELA, sól), majonez (olej rzepakowy 80 %, żółtko JAJA 6 %, ocet spirytusowy, cukier, sól, GORCZYCA, ekstrakty przypraw, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz E 385, oliwki w zalewie 3 % (oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), kapary w zalewie 3 % (kapary, woda, sól, ocet winny).
OPIS
Delikatna pasta makrelowa przygotowywana według domowej receptury. Idealna na kanapki i nadzienia.
Produkt wyrabiany ręcznie, gotowy do spożycia. Prosty skład, pyszny smak.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1778 kJ / 431 kcal
Tłuszcz: 42 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,9 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: 0,6 g
Białko: 13 g
Sól: 1,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C