SKŁADNIKI
mięso z nogi kaczki 57,9 %, tłuszcz z gęsi, wątroba z kaczki 15,8 %, JAJA kurze w proszku, sól, przyprawy.
OPIS
Wyrób drobno rozdrobniony, poddany procesowi pieczenia, wyprodukowany z mięsa i wątroby kaczki, z dodatkiem soli i naturalnych przypraw. Kształt wynikający z zastosowanej formy opakowania. Powierzchnia wyrobu lekko chropowata, na przekroju jednorodna. Struktura w pasztecie ścisła, zwarta, konsystencja miękka, wilgotna i smarowna. Barwa na przekroju ciemnobeżowa do szarobrązowej, powierzchnia pasztetu lekko przyrumieniona, złocisto- brązowa.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 660 kJ / 157 kcal
Tłuszcz: 27,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,7 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 17,5 g
Sól: 2,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0 do 6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.