SKŁADNIKI
woda, syrop z buraków cukrowych*, ocet spirytusowy*, surowy cukier trzcinowy*, ocet balsamiczny* z Modeny IGP (ocet z czerwonego wina*, koncentrat moszczu winogronowego*), sos SOJOWY Tamari* (woda, SOJA*, sól), sok z cebuli* (sok z cebuli*, sok z cytryny*), sól morska, pasta z tamaryndowca*, mieszanka curry* (imbir*, kurkuma*, kardamon*, słodka papryka*, kolendra*, cynamon*, kozieradka*, anyż*, czarny pieprz*, gałka muszkatołowa*, pieprz cayenne*, goździki*, ziele angielskie*, jagody jałowca*), imbir*, pomarańcza*, czosnek*, papryka habanero*, koncentrat soku z czarnej porzeczki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Nasz wegański sos worcestershire w niczym nie ustępuje wersji klasycznej. Z pełnowartościowych i doskonałych składników, przygotowanych z wielką miłością i cierpliwością - powstaje wyjątkowy, aromatyczny i pikantny sos, dojrzewający w dębowych beczkach. Twoje potrawy, takie jak gulasz warzywny czy sosy sałatkowe, zyskają wyjątkowej pikanterii.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 414 kJ/ 99 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 17 g
Białko: 1,2 g
Sól: 4,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SELER i gorczycę.
UWAGA
Lekki osad na dnie butelki jest oznaką wysokiej jakości produktu. Zalecamy krótkie wstrząśnięcie przed użyciem.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce.