SKŁADNIKI
schab wieprzowy* 91 %, woda, sól, stabilizator: cytryniany sodu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, glukoza*, sól morska mąka ryżowa*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wyrób wieprzowy surowy, spożyć po obróbce cieplnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Produkt po otwarciu opakowania wyjąć z opakowania, przełożyć do naczynia żaroodpornego. W rozgrzanym do 180°C piekarniku piec w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Czas pieczenia od 90 minut do 120 minut.
Przed podaniem usunąć sznurek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 732 kJ/175 kcal
Tłuszcz - 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,9 g
Węglowodany - 0,6 g
w tym cukry - <0,5 g
Białko - 18 g
Sól - 1,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do + 8°C