NOWOŚĆ
SER BURRATA BIO 268 g (125 g) - OMA
ORGANIC BURRATA CHEESE 268 g (125 g) - OMA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4026913151734
Masa netto (g)
125
Masa brutto (kg)
0,293
Objętość brutto (ml)
587
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,29 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
pasteryzowane MLEKO krowie*, ŚMIETANKA*, sól morska, podpuszczka cielęca, regulator kwasowości: kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Podobnie jak mozzarella, SER Burrata należy do kategorii tzw. serów typu pasta filata. Podczas produkcji sera typu pasta filata formuje się typowy kształt torebki. Torebka jest wypełniana śmietanką i pasmami sera, a następnie zamykana. Burrata – po włosku „maślana” – odnosi się do kremowej konsystencji sera. Jego smak jest maślany, kremowy, lekko kwaśny i świeży.
Cechy szczególne:
- kremowe „torebki” z sera typu pasta filata
- wypełnione śmietanką i serem
- świeży smak i kremowa konsystencja
- wykwintny dodatek do przystawek, sałatek i zup

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 881 kJ / 212 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 0,8 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 14 g
Sól: 0,33 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +6°C

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.