SKŁADNIKI
ekologiczne MLEKO pełne pasteryzowane A2, kultury bakterii fermentacji mlekowej, Penicillium roqueforti, koagulant mikrobiologiczny, sól.
OPIS
MLEKO, z którego wytwarzamy Juchowski nabiał pozyskujemy od krów z własnego stada, o genotypie A2A2, czyli pierwotnym, prastarym, niezmutowany genotypie. Nasze krowy żyją w biodynamicznym gospodarstwie ekologicznym, w godnych warunkach, w zgodzie z naturą. Latem pasą się na juchowskich, czystych biologicznie łąkach, wolnych od herbi i pestycydów. Zimą zaś przebywają w nowoczesnych, czystych i przestrzennych oborach zajadając Juchowskie siano.
Dobrostan naszych krów przekłada się na jakość pozyskiwanego od nich MLEKA oraz na produkty, które z niego powstają. Wszystkie Juchowskie, mleczne specjały wytwarzamy z MLEKA A2. Tworzymy z pasją, w sposób rzemieślniczy, zawsze z poszanowaniem ludzi, zwierząt oraz ziemi.
Produkty z MLEKA A2 zalecane są:
• dla alergików i osób z nietolerancją pokarmową
• dla osób cierpiących z powodu objawów żołądkowo-jelitowych
• dla osób starszych, u których występują zmiany w mikrobiocie jelitowej i układzie odpornościowym
Wspaniały jako ukoronowanie deski serów, idealny do sosów. Szczególnie polecany do wina, sałatek.
Bardzo dobrze komponuje się z ciemnym piwem, winem typu porto.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1499 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19,98 g
Węglowodany: 5,4 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 23 g
Sól: 2,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych.