SKŁADNIKI
ekologiczne MLEKO pełne pasteryzowane A2, kultury bakterii fermentacji mlekowej, Penicillium camemberti, koagulant mikrobiologiczny, sól kamienna.
OPIS
MLEKO, z którego wytwarzamy Juchowski nabiał pozyskujemy od krów z własnego stada, o genotypie A2A2, czyli pierwotnym, prastarym, niezmutowany genotypie. Nasze krowy żyją w biodynamicznym gospodarstwie ekologicznym, w godnych warunkach, w zgodzie z naturą. Latem pasą się na juchowskich, czystych biologicznie łąkach, wolnych od herbi i pestycydów. Zimą zaś przebywają w nowoczesnych, czystych i przestrzennych oborach zajadając Juchowskie siano.
Dobrostan naszych krów przekłada się na jakość pozyskiwanego od nich MLEKA oraz na produkty, które z niego powstają. Wszystkie Juchowskie, mleczne specjały wytwarzamy z MLEKA A2. Tworzymy z pasją, w sposób rzemieślniczy, zawsze z poszanowaniem ludzi, zwierząt oraz ziemi.
Produkty z MLEKA A2 zalecane są:
• dla alergików i osób z nietolerancją pokarmową
• dla osób cierpiących z powodu objawów żołądkowo-jelitowych
• dla osób starszych, u których występują zmiany w mikrobiocie jelitowej i układzie odpornościowym
Znakomity jako samodzielna przekąska. Idealny składnik deski serów, podawany w towarzystwie owoców (winogrona, gruszki, figi), orzechów, krakersów, oliwek, kaparów lub grzanek. Wybornie smakuje podany na sałacie wraz ze świeżymi owocami. Jest bardzo dobrą bazą do koreczków z dodatkiem pomidorów, oliwek, papryki i ogórków.
Doskonały do wszelkiego rodzaju tart, zapiekanek, bardzo dobrze komponuje się z ciemnym pieczywem.
Sprawdza się również jako składnik sałatek lub sosów i zup (rozpuszcza się i nadaje potrawom charakterystyczny smak i aromat).
Pasują do niego szampan, lekkie wino, jasne piwo.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1251 kJ / 299 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Węglowodany: 0,5 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 20 g
Sól: 1,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych.