SOS PIECZARKOWY Z CZARNĄ TRUFLĄ LETNIĄ BIO 170 g - SACCHI TARTUFI
ORGANIC TRUFFLE SAUCE 170 g - SACCHI TARTUFI
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8032958421745
Masa netto (g)
170
Masa brutto (kg)
0,300
Objętość brutto (ml)
382
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,3 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
pieczarki* 74 % (Agaricus bisporus), oliwa z oliwek extra virgin*, sól, czarna trufla letnia* (Tuber aestivum Vittad.) 1 %, natka pietruszki*, czosnek*, naturalny aromat truflowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ten pyszny i typowy włoski sos, jeden z naszych bestsellerów, jest stosowany do dań takich jak ryż i risotto, makarony, tapas, jajka, warzywa grillowane lub gotowane na parze lub po prostu na kawałku chleba lub bruschetcie. Przyjemna mieszanka smaków, która zaskoczy nawet najbardziej wymagające osoby. Polecany także jako dodatek do dań na bazie mięsa i ryb. Sos jest gotowy do samodzielnego użycia lub doskonale łączy się z masłem, serkiem śmietankowym, gęstą śmietaną i parmezanem.
Należy zachować ostrożność, aby nie przegrzać, aby zachować intensywny smak trufli.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 901 kJ / 219 kcal
Tłuszcz: 23,24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,33 g
Węglowodany: 1,13 g
w tym cukry: 1,13 g
Białko: 0,07 g
Sól: 1,51 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO, JAJA i siarczyny.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4/5 dni.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Włochy
Kategorie poszerzone: _WSZYSTKIE _Sosy\inne sosy
Kategorie: Sosy \ inne sosy
Kategorie poszerzone:
Kategorie poszerzone:

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.