SKŁADNIKI
ekologiczne MLEKO pełne pasteryzowane A2, kultury bakterii fermentacji mlekowej.
OPIS
MLEKO, z którego wytwarzamy Juchowski nabiał pozyskujemy od krów z własnego stada, o genotypie A2A2, czyli pierwotnym, prastarym, niezmutowany genotypie. Nasze krowy żyją w biodynamicznym gospodarstwie ekologicznym, w godnych warunkach, w zgodzie z naturą. Latem pasą się na juchowskich, czystych biologicznie łąkach, wolnych od herbi i pestycydów. Zimą zaś przebywają w nowoczesnych, czystych i przestrzennych oborach zajadając Juchowskie siano.
Dobrostan naszych krów przekłada się na jakość pozyskiwanego od nich MLEKA oraz na produkty, które z niego powstają. Wszystkie Juchowskie, mleczne specjały wytwarzamy z MLEKA A2. Tworzymy z pasją, w sposób rzemieślniczy, zawsze z poszanowaniem ludzi, zwierząt oraz ziemi.
Produkty z MLEKA A2 zalecane są:
• dla alergików i osób z nietolerancją pokarmową
• dla osób cierpiących z powodu objawów żołądkowo-jelitowych
• dla osób starszych, u których występują zmiany w mikrobiocie jelitowej i układzie odpornościowym
Twaróg tłusty zachowuje najcenniejsze swoje wartości odżywcze. Ma czysty, subtelnie kwaśny, wyśmienity smak. Jest źródłem cennych egzogennych białek, które jest łatwo przyswajalne.
Może on być daniem głównym, np. na śniadanie, kolację lub stać się składnikiem wielu innych dań nadając im wyborny smak i walory odżywcze.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 851 kJ / 204 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,63 g
Węglowodany: 1,8 g
w tym cukry: 5,9 g
Białko: 14 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych.